Raikas juustokakku terveellisellä ja herkullisella pakuriuutteella

Juustokakku

Raikas juustokakku terveellisellä ja herkullisella pakuriuutteella

Raikas juustokakku terveellisellä ja herkullisella pakuriuutteella

Pohja

4 banaania 
½ dl oliiviöljyä 
1 kananmuna 
2 tippaa vaniljauutetta 
2 dl mantelijauhetta 
1 tl soodaa 
1 tl leivinjauhetta 
hippusellinen steviauutetta (tai muuta haluamaasi makeutusta) 
2 tl pakurijauhetta 

Valmistus:

Muussaa banaanit.
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon loput pohjan aineet ja sekoita.
Painele taikina irtopohjavuokaan.
Kypsennä uunin keskitasolla 180 asteessa n. 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Täyte

200 g tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurttia
200 g ranskankermaa
hippusellinen steviaa (tai haluamaasi makeutusta, esim. 2 rkl hunajaa tai 1 dl sokeria)
8 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

Koristeluun

marjoja ja hedelmiä

Valmistus:

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min.
Sekoita tuorejuusto, turkkilainen jogurtti, ranskankerma ja stevia keskenään.
Lämmitä sitruunan mehu muoviastiassa mikrossa tai kattilan pohjalla varovaisesti.
Nosta liivatelehdet vedestä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota ne lämmitettyyn sitruunamehuun.
Kaada seos nauhana täytteeseen ja sekoita.
Kaada täyte jäähdytetyn kakkupohjan päälle ja laita viileään hyytymään yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi.
Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Resepti & kuva: Kirsi, Inspirations