Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Aloitin mäkihyppyharjoitukset hiihtosuksilla 3-vuotiaana mummoni pihassa Kuopiossa. Ensimmäiset oikeat mäkisukset sain vuonna 1977. Siitä se sitten alkoi ja pikkuhiljaa etenin pikkuhyppyreistä kohti isompia mäkiä.

Juniorisarjassa tuli mukavaa menestystä 1970–80-luvulla ja useita SM-mitaleita niin erikoismäessä kuin yhdistetyssä. Rukan suurmäkeen pääsin 12-vuotiaana vuonna -80, jolloin hyppäsin 112 metriä. Ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin sain vuonna -85.

Muutto vaimon kanssa Kuusamoon vuonna -96 antoi uutta nostetta mäkihyppyuralleni. Myös kansainvälisissä kisoissa tuli hyviä sijoituksia, mm. kahdesti 2. sija Continental Cupissa.

Vuonna 1998 minulle aukesi mahdollisuus lähteä valmentamaan junioreita Japaniin, siellä vierähti 2 vuotta. Tämä poikii mielenkiintoisen 3 vuoden valmennussuhteen nuoren japanilaisen mäkihyppääjän kanssa. Taku Takeuchi asui meillä Kuopiossa, kävi ammattikoulua ja harjoitteli mäkihyppyä Puijolla. Taku on voittanut myöhemmin muunmuassa MM-kultaa joukkuekisasta ja pronssia Sotshin Olympialaisista.

Japanissa vietettyjen vuosien jälkeen palasin Kupioon mäkien kunnostustöihin ja valmentamaan. Työskentelen tänäkin päivänä liikuntapaikkojen hoitajana Puijolla. Matkalleni on mahtunut monia mielenkiintoisia kunnostus- ja kisaprojekteja. Olen saanut olla mukana Sotshin Olympialaisissa mäkipäällikkönä vuonna 2014 sekä osallistua useisiin Kuopion ja Rukan maailmancupin kilpailuihin.

Saavutuksia mäkihypyssä:

  • useita nuorten SM-mitaleita
  • yleisen sarjan SM-kultaa -96 (joukkue) sekä -98 (henkilökohtainen) ja SM-hopeaa -85 (joukkue)
  • kansainväliset kilpailut: Continental Cup kahdesti 2. sija, lentomäen maailmancup -98 (151 metriä)
  • maailmancupissa kilpailijana 1984–98
  • veteraanien MM-kilpailuista 19 kultaa vuosina 2001–2017, yhteensä 30 mitalia
  • veteraanien SM-kilpailuista yhteensä 20 mitalia.

Urani on jatkunut jo yli 40 vuotta, hyppyjä on kertynyt yli 30 000. Nyt kilpailen aktiivisesti veteraanisarjassa, niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhteistyö Polar Nutritionin kanssa on sujunut hyvin ja pakurijauhe aamupuuron joukossa antaa lisäpotkua mäkihyppyyn.


Polar Nutrition sponsorina

Hyvinvointi ja urheilu ovat erittäin lähellä sydämiämme. Olemme Polar Nutritionin perustamisesta asti halunneet tukea niin nuoria kuin jo meritoituneitakin urheilijoita. Tiimiimme kuuluu Freestyle-laskijoita, lumilautalijoita sekä veteraanimäkihyppääjä. Olemme myös tukeneet useita muita urheilijoita mm. välinehankintoina.