Kinuskiset puolukka-pakurivälipalapatukat

Välipalapatukat

Kinuskiset puolukka-pakurivälipalapatukat

Kinuskiset puolukka-pakurivälipalapatukat (12 kpl)

Ainekset 

3 dl kokonaisia puolukoita (1 ½ dl puolukkasurvosta) 
200 g kuivattuja pehmeitä kivettömiä taateleita 
1 dl cashewpähkinöitä (suolaamaton & paahtamaton) 
1 dl makeuttamatonta mantelimatioa, cashewmaitoa tai vettä 
1 ½ rkl Polar Nutritionin pakuriuutetta 
½ tl suolaa 
¼–½ tl vaniljajauhetta 
3 dl maustamatonta heraproteiinia 
½ dl psylliumjauhetta (esim. Finaxin puolikarkea) 
noin 1 ½ dl kookosjauhoja 

Koristeluun

40–50 g raakavalkosuklaata tai kookosmassaa

Valmistus:

Laita puolukat, taatelit, cashewpähkinät, neste, pakuriuute, suola ja vanilja tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja hienonna seos sileäksi.
Kaada seos kulhoon, lisää joukkoon heraproteiini ja sekoita. 
Lisää sitten psylliumjauhe ja sekoita.
Lisää lopuksi joukkoon kookosjauhoja sen verran, että seos on kuin taikinaa ja muovailtavissa.
Muotoile taikinasta noin vajaa 1 cm paksuinen levy. Vinkki: laita taikina pakastuspussiin ja painele taikinasta sen jälkeen levy, jolloin pussin reunat auttavat kuin itsestään muotoilemaan taikinasta säntillisen suorakulmion.
Siirrä levy kylmään muutamaksi tunniksi (tai yön yli), jolloin siitä tulee hieman jämäkämpi. 
Leikkaa levy terävällä veitsellä 12 patukaksi tai haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koristele halutessasi sulatetulla kookosmassalla tai raakavalkosuklaalla.

Patukat säilyvät jääkaapissa 4–5 päivää. Ylimääräiset patukat kannattaa kääriä yksittäin leivinpaperiin ja pakastaa pakastusrasiassa, jolloin yksittäisen patukan ottaminen pakastimesta on helppoa.

Resepti & kuva: Anna, Antipastaa