Lakritsainen sitrus-pakuri panna cotta ja marinoidut mandariinit

Pannacotta

Lakritsainen sitrus-pakuri panna cotta ja marinoidut mandariinit

Lakritsainen sitrus-pakuri panna cotta ja marinoidut mandariinit (kolmelle)

Panna cotta 

3 liivatelehteä 
2 dl kuohukermaa 
3 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia 
hieman steviauutetta 
1 sitruunan mehu 
1 sitruunan kuori 
1 tl pakuriuutetta 

Valmistus:

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min.
Kiehauta kerma.
Kaada kerma uuteen astiaan ja sekoita siihen valutetut ja puristellut liivatteet.
Purista sitruunasta mehu ja raasta kuorta.
Sekoita kermaan makeutus, jogurtti, sitruunan mehu ja kuori sekä pakuriuute.
Kaada seos tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
Koristele marinoiduilla mandariineilla.

Marinoidut mandariinit

4 mandariinia
1/2 dl agavesiirappia
4 rkl mandariinin mehua
1/2 tl kanelia

Valmistus:

Kuori mandariinit ja irrota lohkot.
Sekoita mandariinimehu, kaneli ja siirappi keskenään.
Lisää joukkoon mandariinilohkot ja sekoita varovasti.
Anna tekeytyä kylmässä ainakin 15 min. ennen tarjoilua.

Resepti & kuva: Kirsi, Inspirations