Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu

Kääretorttu

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu 

Sitruunatäyte 

4 dl kookoshiutaleita 
1 ½ dl (100 g) kuorettomia manteleita (kuorelliset värjäävät sitruunatäytteen sameaksi) 
¾ dl hunajaa 
2 pienen luomusitruunan raastettu kuori ja mehu 
¼ tl vaniljajauhetta 
1 tl kurkumajauhetta (voi korvata keltaisella karamellivärillä) 

Lakritsi-pakuritäyte

2 dl kookoshiutaleita
2 dl kivettömiä taateleita
2 dl manteleita
1 dl kuivattuja mulperimarjoja
1 rkl hunajaa
½ tl vaniljajauhetta
3 tl lakritsijauhetta
3 tl Polar Nutrition pakurijauhetta
½ dl vettä
½ tl suolaa
5 kapselia lääkehiiltä (apteekista, voi korvata mustalla karamellivärillä)

Kookoskermavaahto

4 prk kookosmaitoa (ei homogenoitua tai stabiloitua, esim. Biona)
½ tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet

Koristeluun

ripaus Polar Nutrition pakuriuutejauhetta

Valmistus:

Sekoita sitruunatäytteen ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja kauli massa n. 30 × 30 cm neliöksi kahden leivinpaperin välissä. Levystä tulee ohut.
Mittaa kaikki lakritsi-pakuritäytteen ainekset paitsi lääkehiili monitoimikoneen kulhoon. Avaa lääkehiilikapselit ja kaada lääkehiili muiden ainesten joukkoon. Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoiminokeessa tasaiseksi massaksi. Massan tulisi olla paksua, mutta vielä levitettävissä sitruunatäytelevyn päälle. Jos massa on liian paksua, voit kaulia siitä 30×30 cm neliön ja kipata sitruunalevyn päälle.
Rullaa sitruuna-lakritsikerrokset kääretortuksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääräise torttu muovikelmuun tai leivinpaperiin tiiviiksi paketiksi ja nosta pakkaseen n. 1 tunniksi niin että se jähmettyy hieman ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Vatkaa sillä välin kookoskerma.
Laita kookosmaitopurkit jääkaappiin edellisenä päivänä. Tarjoilupäivänä, nosta purkit jääkaapista ravistelematta. Avaa purkit varoen. Lusikoi jähmettynyt kookososa kulhoon ja kaada pois vetinen osa. Lisää sekaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella.
Leikkaa kääretorttu paloiksi ja tarjoile kookoskermavaahdon kera. 
Ripottele pinnalle viimeiseksi pikkuripaus pakuriuutetta ja nauti!

Resepti & kuva: Hanna, Gurmee.net